در این مقاله می خواهیم در مورد یکی از انواع ورق کارتن که بسیار رایج است با شما صحبت کنیم. ورق فلوت در انواع، اشکال، اندازه و طرح های مختلفی تولید می شود. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا شما را با ساختار کارتن هایی که ازکارتن فلوت ساخته می شوند بیشتر آشنا کنیم.
کارتن در حقیقت نوعی از محصولات کاغذی است که معمولاً از ورق های بسته بندی مایع، مقوا و گاهی از ورق های فیبر راه راه ساخته می شوند و بطور گسترده ای در بسته بندی محصولات بکار گرفته می شود.
کارتن سازی را می توان قدیمی ترین و متداول ترین بسته بندی دانست. تاریخ بکارگیری از کارتن در سطح جهان به حدود 250 سال می رسد. از دلایل استفاده کارتن برای بسته بندی انواع کالا می باشد.
از مزایای دیگر کارتن می توان به: محافظت مناسب از محصول، ارزان و در دسترس بودن ، طراحی کارتن و چاپ پذیری، قابلیت استفاده از تبلیغات بسته بندی و قابلیت بازیافت اشاره کرد.
ساختار ورق فلوت
ورق فلوت یا موجدار، برای تقویت کارتن در بسته بندی استفاده می شود. آنها معمولاً شبیه خطوط موج دار هستند که وقتی به کارتن چسبانده می شوند، ورق های راه راه را تشکیل می دهند. فلوت کردن در بسته بندی به کارتن استحکام می بخشد و به مقاومت در برابر هرگونه ضربه کمک می کند.
ورق فلوت تعیین کننده ی موج ورق کارتن است و دارای گام های متفاوت می باشد. رنج گام ها در ورق سازی به دسته های A, B, C, E و F تقسیم می شوند.
فلوت A ارتفاع گام فلوت ¼ اینچ است که در واقع بلندترین گام است که متشکل از 36 عدد کنگره در یک فوت می باشد از فلوت A برای ظروف شکستنی استفاده می شود.
B فلوت در 47 کنگره در یک فوت است از لحاظ ضخامت دوم است. از ترکیب فلوت B با فلوت C برای تولید کارتن های پنج لایه استفاده می شود.
C فلوت از لحاظ ضخامت بین B فلوت و A فلوت قرار دارد و این فلوت ها بیشتر در صنایع ساختمانی، غذایی، دارویی، الکترونیکی و شیمیایی کاربرد دارد.
تعداد فلوت ها در C فلوت 39 کنگره است. در میان فلوت ها E فلوت کمترین ضخامت را دارد و برای تولید جعبه ها ی مواد غذایی و دارویی استفاده می شود. تعداد فلوت E در یک فوت ۹۰ کنگره است.
در مقاله ای دیگر بخوانید: مراحل تولید ورق کارتن در صنعت کارتن سازی
انواع ورق فلوت
ورق فلوت که در ساخت بسیاری از کارتن ها استفاده می شود، انواع متفاوتی دارد. هر کدام از آن ها از نظر ضخامت، کیفیت و استحکام ویژگی های منحصر بفردی دارد. در ادامه انواع ورق فلوت را توضیح خواهیم داد:
فلوت A
این نوع فلوت، از نظر جنس یک فلوت موجدار و ضخیم است. از آنجایی که A فلوت کیفیت عالی و مقاومت بالا در برابر ضربه دارد ، در محافظت از محصولات شکستنی، تلوبزیون و غیره به خوبی عمل می کند. ارتفاع کنگره ها بین 5/4 تا 5 و تعداد آنها در هر متر 105 تا 125 عدد می باشد.
فلوت B
فلوت نوع B مقاومت بسیار خوبی دارد و به لحاظ ضخامت در درجه سوم قرار می گیرد. نظر به ضخامتی که دارد در برابر ضربه و سوراخ شدن مقاومت عالی دارد. همچنین دارای سطح چاپ با کیفیت عالی می باشد. این ورق کارتن معمولا برای قطعات بسته بندی داخلی مانند پارتیشن استفاده می شود. ارتفاع گام فلوت B بین ½ تا 9/2 میلی متر و تعداد شان هم در هر متر 150 عدد می باشد.
از فلوت B برای بسته بندی کالاهای کنسرو، سینی های نوشیدنی، جعبه های بسته بندی شده، بسته های شیشه ای و صفحه ی لغزنده استفاده می شود.
فلوت C
این ورق پرکاربردترین نوع فلوت است که معمولاً برای موارد حمل و نقل استفاده می شود. فلوت C که اغلب برای بسته بندی محصولات شیشه ای، محصولات لبنی و مبلمان استفاده میشود، مقاومت بالایی در برابر فشار دارد و کیفیت چاپ مرغوبی را ارائه می دهد.
تقریباً 80٪ کارتن های راه راه از ورق فلوت C ساخته می شوند. ارتفاع گام بین 5/3 تا 7/3 میلی متر و تعداد آنها بین 120 تا 145 عدد در هر متر می باشد. این فلوت پرکاربردترین نوع فلوت است که تقریبا 80 درصد از کارتن ها از این فلوت ساخته می شوند.
فلوت E
فلوت E تقریباً 1 میلی متر تا 1.5 میلی متر ضخامت دارد و جنس بسیار خوبی را ارائه می دهد. این نه تنها به کارتن استحکام فشرده سازی و مقاومت در برابر خرد شدن را می دهد، بلکه به این معنی است که سطح با کیفیتی را برای چاپ فراهم می کند. ارتفاع هر گام در آن بین 1/1 تا 1/6 و به تعداد 290 تا 320 عدد در هر متر است.
در بسته بندی های مواد غذایی و مواد دارویی کاربرد دارد. در صورتیکه اگر فلوت E با فلوت های دیگر ترکیب شود از آن در تولید کارتن های 3 لایه و 5 لایه استفاده می شود.
فلوت F
فلوت F در اصل ورق های کم ضخامت است که بلندی آن ها 0/8 میلی متر و تعداد فلوت ها 420 در هر متر خطی است. این فلوت برای بسته بندیهای خرده فروشی کوچک طراحی شده و بستههایی با محتوای فیبر کمتر تولید میکند. با کاهش فیبر در بسته بندی، جعبه سفت تری ایجاد می شود.
در اروپا، فلوت F برای بسته بندی های تخصصی، نمایش های نقطه ی خرید، بسته های جواهرات و لوازم آرایشی و بهداشتی و جعبه های کفش استفاده میشود. در ایالات متحده، زنجیره های فست فود از مواد فلوت F در بسته بندی هایشان استفاده می کنند. به نوعی میتوان گفت در بسته بندی های لوکس و شیک از این استفاده می شود.
فلوت BC
این نوع ورق ترکیبی از فلوت B و فلوت C می باشد و از یک ماده دوجداره با ضخامت 6 تا 7 میلی متر ساخته شده است.
ورق کارتن فلوت BC عملکرد همه جانبه خوبی را ارائه می دهد، و اغلب از آن برای تولید جعبه های حمل و نقل که سطح بالاتری از حفاظت را دارند به کار گرفته می شود.
فلوت EB
همانطور که از نامش پیداست از ترکیب فلوت های E و B ایجاد شده و یک ورق دو جداره را می سازد. این نوع ورق با ضخامت حدود 4 تا 4.5 میلی متر می باشد.
شرکت پارس پوشش مهام بزرگترین تولید کننده کارتن و انواع آن با داشتن چندین سال تجربه کاری در عرصه های تولید کارتن های فلوت ای، فلوت بی، فلوت سی و غیره می باشد.
تولید صفر تا صد ورق کارتن توسط شرکت پارس پوشش مهام
صنعت کارتن سازی از صنایع مهم تولیدی در کشور می باشد که از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به همین دلیل، شرکت پارس پوشش مهام تلاش دارد تا در زمینه تولید انواع ورق کارتن، با استفاده از پیشرفته ترین ماشین آلات صنعتی و مواد اولیه با کیفیت، بهترین کارتن ها را به شما مشتریان گرامی ارائه دهد.
شما می توانید هر نوع کارتن با اندازه، ضخامت و کیفیت متفاوت سفارش دهید و از خدمات ما بهره مند شوید.
2 thoughts on “آشنایی با انواع کارتن فلوت”